Consumul de cafea, interzis pe perioada caniculei. Vezi toate recomandările

Consumul de cafea, interzis pe perioada caniculei. Vezi toate recomandările
Pentru că în următoarele trei zile a fost instituit Cod Galben de caniculă, clujenilor le este interzis să consume alcool sau cafea în acest interval. Interdicţia vine de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care a emis în urmă cu puţine minute o serie de recomandări împotriva caniculei. Între acestea, şi consumul a cel puţun un pahar de apă la fiecare 20 de minute.

DSP le recomandă clujenilor să bea zilnic cel puţin 1,5 litri de apă, "fără a aştepta să apară senzaţia de sete", iar în perioadele de caniculă, cum sunt şi următoarele trei zile, se recomandă consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15 - 20 de minute. "Alimentaţia va fi predominant din legume şi fructe proaspete şi se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor". "Este interzis consumul de alcool şi cafea în timpul caniculei", sună avertizarea DSP.

"Cafeaua şi alcoolul produc tulburări ale funcţiilor vitale ale organismului, mai ales în perioada de caniculă. Poate creşte tensiunea arterială, iar persoana poate face un puseu hipertensiv", explică directorul DSP, Dorina Duma, pentru ziuadecj.ro. Ea adaugă că alcoolul şi cafeaua aduc "un plus de rău în organism, o tulburare de circulaţie a sângelui generală şi mai ales cerebrală" şi că în astfel de perioade, cum este canicula, creşte riscul producerii infarcturilor şi accidentelor vascular-cerebrale. "Persoanele cunoscute cu boli cronice trebuie să-şi urmeze strict tratamentul şi să consulte medicul pentru ajustarea dozelor de medicamente în această perioadă", mai spune Duma.

Vezi ataşat toate recomandările

Comenteaza