Puşcăriaş condamnat pentru evaziune fiscală cât pentru crimă, dar student la două facultăţi la UBB Cluj cu bursă de merit

Puşcăriaş condamnat pentru evaziune fiscală cât pentru crimă, dar student la două facultăţi la UBB Cluj cu bursă de merit
| Foto: https://adevarul.ro/

Erli Zsolt este condamnat definitiv la 30 ani de închisoare pentru înşelăciuni şi evaziune fiscală, dar în acelaşi timp este şi student la două facultăţi de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Psihologie şi Drept, obţinând chiar bursă de merit.

Erli Zsolt Csaba, un băimărean condamnat definitiv la 30 ani de închisoare pentru înşelăciuni şi evaziune fiscală, a devenit celebru după ce a deschis zeci de procese.

Acesta a primit o pedeapsă de 44 de ani şi 6 luni de închisoare, mai mult ca pentru o crimă, dar fiind judecat în baza vechiului Cod penal, care stabilea că pedeapsa maximă e de 30 de ani de detenţie, motiv pentru care băimăreanului i-au fost tăiaţi 14 ani din condamnare, a transmis adevarul.ro. 

Ca administrator al unei firme de organizare de evenimente, Erli Zsolt a înşelat zeci de societăţi comerciale, de la care a cumpărat mărfuri plătind cu file cec fără acoperire. De asemenea, a luat credite bancare pe care nu le-a achitat şi n-a plătit niciodată dările către stat. Una din „ţepele” pentru care a fost condamnat a dat-o unui primar care i-a plătit 20.000 de euro ca să-i aducă în oraş, de Revelion, trupa Boney M şi pe Fuego.

Însă Erli Zsolt nu e celebru doar pentru pedeapsa primită pentru evaziune ca şi pentru o crimă, ci şi pentru reclamarea încălcărilor drepturilor pe care le au deţinuţii. A deschis procese împotriva tuturor Penitenciarelor în care a fost închis, Aiud, Gherla, Miercurea Ciuc, Spitalul Penitenciar Dej,Oradea. 

Acesta este totodată student la două facultăţi de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Psihologie şi Drept şi a obţinut chiar bursă de merit. Puşcăriaşul se laudă şi cu două bloguri pe care este extrem de activ: detentia.ro şi epenitenciare.ro. Mai multe AICI!

Comenteaza