Cod galben de ceață la Cluj. Avertismentul polițiștilor

Cod galben de ceață la Cluj. Avertismentul polițiștilor
Meteorologii au emis cod galben de ceaţă pentru judeţele Cluj, Braşov, Harghita, Covasna şi Mureş.

Avertizarea este valabilă până la ora 10:00 în Cluj şi până la 11:00 în celelalte regiuni, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În zonele menţionate se semnalează ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m. Pe arii restrânse sunt condiţii de formare a poleiului, anunţă meteorologii.

Centrul Infotrafic informează că se semnala ceaţă în judeţul Vrancea, pe DN2 Focşani – Buzău, în judeţul Braşov, pe Drumul Național nr. 13 Braşov - Sfântu Gheorghe (vizibilitate sub 50 m) şi în judeţul Covasna, pe DN 13E, Sfântu Gheorghe – Covasna.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să conducă prudent, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este necesar, şi pe cele de ceaţă).

Traficul rutier s-a desfășurat îngreunat, duminică, pe Autostrada A3 Turda - Gilău (A3), din cauza ceţii, vizibilitatea scăzând sub 100 m. Duminică seara pe A3 traficul se derula în condiţii de ceaţă. De altfel, pentru judeţul Cluj ANM a emis o atenţionare cu cod galben referitoare la ceaţă şi la depunere de chiciură.

Comenteaza