Foto Clujenii se pot plimba pe o nouă potecă tematică în Pădurea Făget

Clujenii se pot plimba pe o nouă potecă tematică în Pădurea Făget
| Foto: Facebook.com/NaturaTransilvaniei
Clujenii se pot plimba pe o nouă potecă tematică în Pădurea Făget
Clujenii se pot plimba pe o nouă potecă tematică în Pădurea Făget
Clujenii se pot plimba pe o nouă potecă tematică în Pădurea Făget

Un traseu de 4 kilometri a fost inaugurat recent în Pădurea Făget din Cluj, fiind montate panouri informative și marcaje pentru îndrumarea vizitatorilor.

Asociația „Natura Transilvaniei” (ANAT) anunță că o nouă potecă tematică a fost amenajată în Făgetul Clujului, fiind realizate marcajele, montarea panourilor informative. Aceasta a fost denumită „Traseul Veveriței”.

Traseul este de tip potecă tematică, o plimbare de 4 kilometri pe drumuri sau poteci marcate deja turistic printr-o arie naturală protejată, cu scopul de a informa vizitatorii despre valorile și statutul de protecție al zonei.

„Punctele de interes, informația de pe panouri au fost alese de specialiști biologi și ecologi cu experiență în astfel de proiecte, pe baza cunoștințelor existente despre zonă. Traseul a fost realizat cu acordul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și reprezintă o continuare a activității pe care am început-o în zonă din 2013, între 2014-2018 fiind custozi ai ariilor protejate Făgetul Clujului - Valea Morii”, au transmis reprezentanții asociației, într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit acestora, traseul începe la intersecția Drumului Sfântul Ioan cu Valea Gârbăului, după pod existând o săgeată care indică direcția.

„Momentan mai sunt locuri unde traseul este neclar, mai avem de montat câteva săgeți. De pe panouri se poate, în schimb, descărca cu cod QR, un track al traseului care vă va ghida. Este circuit, vă aduce înapoi de unde ați pornit”, se arată în postare.

Asociația „Natura Transilvaniei” (ANAT) a luat ființă la data de 15 februarie 2012, la Cluj-Napoca și are ca scop protecția, conservarea durabilă și promovarea patrimoniului natural al Transilvaniei.

Comenteaza