Clujeanul rănit în atacul din Las Vegas a fost operat. Medicii i-au înlăturat o parte din plămânul drept

Clujeanul rănit în atacul din Las Vegas a fost operat. Medicii i-au înlăturat o parte din plămânul drept
Un tânăr din Cluj-Napoca a fost rănit în atacul armat din Las Vegas. Luca Iclodean are 23 de ani, locuieşte de ani buni în America şi lucrează acolo că barman. Mama tânărului lucrează în acelaşi hotel în care a fost cazat şi autorul atacului, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani.

UPDATE:  Mama românului rănit în atacul din Las Vegas a mărturisit, într-o postare pe Facebook, că fiul său a trecut prin momente critice după operaţie şi că va mai dura până va putea respira singur.

″Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promiţătoare şi va trebui să rămână conectat până mâine", spune mama tânărului. Ea mai povesteşte că fiul sau a început să plângă şi a putut formă o inima cu mâinile atunci când i-a arătat postările. "Sprijinul şi rugăciunile voastre înseamnă enorm pentur mine şi pentru el. Va mulţumesc foarte mult".

"Glonţul a trecut prin ambii plămâni şi a zgâriat o vertebră. Chirurgul a trebuit să înlăture două treimi din plămânul drept", a mai spus mama.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carmen Iclodean, mama lui Luca, a postat, luni, pe o reţea de socializare un mesaj în limba engleză în care arată că fiul ei trece prin momente critice şi arată o fotografie a acestuia din spital.

„Nu postez chestiuni personale dar acum am cu adevărat nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu Luca, împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar acum se află în operaţie în condiţii critice şi el ar aprecia rugăciunile voastre", a scris Carmen Iclodean, care lucrează la un casino în Las Vegas.

Ministerul Afacerilor Externe informează că un cetăţean român a fost identificată printre persoanele rănite în atacul armat de duminică, din Las Vegas.

"Încă de la momentul desfăşurării atacului care a avut loc astăzi, 2 octombrie 2017, la Las Vegas, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români. Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate", informează MAE.

Consulul onorific al României la Las Vegas intenţionează să-l viziteze pe român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru.

"Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip şi respinge cu tărie violenţele, indiferent de raţiune şi formă de manifestare. Ministrul Teodor Meleşcanu transmite condoleanţe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment şi exprimă solidaritatea cu poporul american", mai precizează sursa citată.

Cel puţin 50 de oameni au murit, iar alţi peste 400 au fost răniţi în urma atacului armat ce a avut loc, luni, la un hotel unde avea loc un festival de muzică din Las Vegas, reprezentând cel mai grav atac armat ce a avut loc pe teritoriul Statelor Unite, informează Reuters.

Aproximativ 22.000 de oameni participau la un festival de muzică country, aceştia fiind atacaţi de un individ care a deschis focul asupra mulţimii. În momentul atacului, atacatorul se afla la geamul unui hotel aflat în apropierea concertului.

Poliţia Metropolitană din Las Vegas a anunţat că 406 persoane au fost transportate la spital, având nevoie de îngrijiri medicale.

Atacatorul s-ar fi sinucis în camera de hotel în care se afla în momentul în care trupele de intervenţie specială au intrat în camera individului. În camera atacatorului Poliţia a descoperit alte zece mitraliere.

 

Comenteaza