Clujeanul care a oferit mită unui poliţist, condamnat şi pus sub supraveghere 2 ani

Clujeanul care a oferit mită unui poliţist, condamnat şi pus sub supraveghere 2 ani
Clujeanul care a oferit unui polițist, mită, cuantumul unui salariu pentru a-i fi restituit permisul de conducere reținut, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul R.M.P., propunând condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, prin acord s-a stabilit ca acesta să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit procurorilor, "în data de 15.11.2016, inculpatul R.M.P. a oferit o sumă de bani - cuantumul unui salariu - unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Cluj - Secția 9 Poliție Rurală Turda, pentru ca acesta să îi restituie permisul de conducere reținut, precum și să renunțe la continuarea efectuării actelor de urmărire penală într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat de către R.V.Z.S.", se arată în comunicat de presă - DGA-SJA Cluj.

Denunțul polițistului a fost depus la data de 14.11.2016, la Serviciul Județean Anticorupție Cluj, denunț care a făcut obiectul dosarului penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. 

 

Comenteaza