Cîțu a făcut anunţul: Când renunţăm la mască?

Cîțu a făcut anunţul: Când renunţăm la mască?
| Foto: Digi24

Premierul Florin Cîțu spune că se ia în calcul renunțarea la masca de protecţie după ce România va atinge ținta de 10 milioane de persoane vaccinate.

Până acum România a depășit pragul de 4,5 milioane de doze de vaccin administrate. Se preconizează că până în luna august se va ajunge ţinta de 10 milioane de persoane vaccinate. Aceasta ar fi cifra la care România ar putea atinge imunitatea colectivă. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, într-o conferință de presă, că purtarea măștii nu va mai fi obligatorie după ce va fi atinsă ținta de 10 milioane de persoane vaccinate. „După ce ne vaccinăm vom renunța și la mască”, a răspuns premierul, întrebat când nu va mai fi obligatorie purtarea măștii în spațiul public.

În acest sens, Florin Cîțu a declarat că „la 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu”. „Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, până atunci nu are sens să discutăm despre asta”, a subliniat premierul.

Purtarea măștii a devenit obligatorie în România la începutul lunii noiembrie a anului trecut. În lunile anterioare, decizia a fost impusă de fiecare județ în parte în funcție de rata de infectare.

Cîțu a condus joi prima reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021. „Astăzi putem să vedem cum revenim la normalitate, de aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima bornă, prima part”, a explicat premierul, conform Digi24

Comenteaza