Celebrul artist clujean Erno Bartha îşi vinde "ochelarii selectivi" pe Facebook

Celebrul artist clujean Erno Bartha îşi vinde
Celebrul artist clujean Erno Bartha îşi vinde pe Facebook aproape la fel de celebrii "ochelari selectivi", cu care posesorii pot intra "în lumea selectă a ochelarilor selectivi".

Erno Bartha a publicat pe Facebook două fotografii cu o pereche din celebrii săi ochelari, însoţite de un anunţ, în română şi maghiară: "Dragii mei, m-am gândit să sar în ajutorul celora care n-au reuşit să cumpere încă cadouri :) ", scrie Bartha pe Facebook. "Iată ochelarii selectivi, care asigură o privire selectivă, de care este foarte mare nevoie în lumea noastră. Cu acest obiect de artă, puteţi intra în lumea selectă a purtătorilor ochelariilor (sic-n.red.) selectivi". În continuare artistul înşiră câteva nume a celor care au intrat recent în posesia unor astfel de perechi de ochelari: Geraldine Chaplin şi primarul Londrei, Boris Johnson.

Perechile de "ochelari selectivi" vândute de Bartha vin împreună cu un "certificat de autenticitate", semnat de artist. Pe documentul care însoţeşte "ochelarii selectivi" către fiecare cumpărător, artistul a scris, în engleză: "Acesta este un certificat de autenticitate, care certifică faptul că această operă de artă, aşa cum este descrisă şi ilustrată mai jos - este un original, creat de artistul Erno Bartha. "Remarcă! Aecsta este un obiect de artă, nu o pereche de ochelari. A nu se folosi pentru citit, condus sau ca ochelari de soare".

Fiecare pereche costă 200 de lei. "Şi artistul trebuie să trăiască", explică Bartha motivul pentru care vinde ochelarii, "trebuie să bucure şi pe alţii".


Erno Bartha este unul dintre cei mai proeminenţi artişti contemporani clujeni şi este celebru pentru sculpturile sale în fân, care l-au făcut faimos şi la Jocurile Olimpice din Londra, din acest an. Citeşte aici un reportaj despre Erno Bartha şi sculpturile sale în fân

Etichete
Comenteaza