Ce se întâmplă când ceri pâine în ungureşte la Cluj VIDEO

Ce se întâmplă când ceri pâine în ungureşte la Cluj VIDEO
Experimentul tânărului din Sfântu Gheorghe continuă. Dacă ultima dată, a cerut pâine în limba română în "Ţinutul Secuiesc", purtând o bentiţă tricoloră, de data aceasta tânărul şi-a pus o cocardă maghiară în piept şi a plecat la Cluj. Unde, evident, a cerut pâine în limba maghiară.

">

Experimentul inedit al bărbatului din localitatea Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna continuă. La începutul lunii aprilie acesta a încercat să cumpere pâine de la mai multe magazine purtând o bentiţă tricoloră şi vorbind numai în limba română.

Chiar dacă media a promovat imaginea românilor discriminaţi în Secuime, bărbatul a dovedit contrariul. A fost servit cu amabilitate în toate magazinele în care a intrat, deşi vorbea limba română şi purta bentiţa tricoloră.

De data aceasta, la o săptămână după primul experiment, tânărul şi-a pus o cocardă maghiară în piept, şi a plecat la Cluj, scrie realitatea.net. Aici, a încercat să cumpere pâine din diferite magazine, vorbind numai limba maghiară. Tânărul a primit pâinea, fără nicio obiecţie, dar spune el, dacă n-ar fi fost bun în arta "comunicării cu semne" n-ar fi reuşit.

Într-unul din magazine, tânăra care nu vorbea maghiară nu a putut să-l servească, pentru că nu a înţeles. Însă, şi-a arătat disponibilitatea de a vorbi într-o altă limbă: engleză, franceză.

Spre surprinderea autorului, chiar a găsit un magazin în care se vorbea ungureşte.

 

Comenteaza