Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară. A fost emis mandat european de arestare. Ce spune avocatul primarului din Baia Mare

Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară. A fost emis mandat european de arestare. Ce spune avocatul primarului din Baia Mare
| Foto: politiaromana.ro

Primarul municipiului Baia Mare ar fi părăsit țara chiar înaintea aflării sentinței dată de Curtea de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, condamnat de Curtea de Apel Cluj la 5 ani de închisoare cu executare, ar fi fugit din România înainte de aflarea pedepsei, potrivit digi24.

Cherecheș se afla sub control judiciar și nu avea voie să iasă din țară fără încuviințarea poliției. Acesta ar fi ieșit din țară pe la Vama Petea, potrivit surselor G4Media.

Ieri seară, Tribunalul Cluj a emis un mandat european de arestare pe numele primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș

Ce spune avocatul lui Cătălin Cherecheș

Răzvan Doseanu, avocatul primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, susţine că apărarea edilului este îngreunată de faptul că acesta nu a fost găsit de poliţişti pentru a fi ridicat în vederea executării condamnării date de Curtea de Apel Cluj.

„Nu este o chestiune pozitivă dacă domnul Cherecheş nu este de găsit şi nu cred că ajută pe nimeni o astfel de situaţie. Mă refer din perspectiva apărării", a declarat Răzvan Doseanu, vineri, pentru Agerpres.

Avocatul a invocat o solicitare de strămutare care a fost înregistrată în urmă cu o săptămână şi a afirmat că probabil va fi luată în calcul o cale extraordinară de atac.

„Există o strămutare înregistrată de o săptămână înainte de a se da soluţia pentru care nu s-a fixat termen. Se pare că cei de la Curtea de Apel Cluj nu s-au grăbit să înainteze cât mai repede la Bucureşti strămutarea. (...) Nu am certitudinea că este aşa. Dacă se admite strămutarea, legea prevede clar că există posibilitatea ca strămutarea să se judece după rămânerea definitivă a hotărârii în cazul domnului Cherecheş şi în situaţia unei admiteri se anulează, practic, hotărârea de condamnare şi se rejudecă procesul în apel. Separat de asta, dacă tot s-a dat azi hotărârea definitivă, probabil că luăm în calcul exercitarea unei căi extraordinare de atac pe care Codul de Procedură Penală o prevede exact pentru situaţii în care hotărârea este dată nelegal, de către un complet nelegal constituit, şi anume are în componenţă un judecător incompatibil", a spus Răzvan Doseanu.

Avocatul a susţinut că există o incompatibilitate în cazul judecătoarei a cărei mamă ar fi purtat negocieri cu soacra primarului Cătălin Cherecheş.

În cursul zilei de vineri, viceprimarul Doru Dăncuş a declarat presei că, în momentul care a ajuns la birou, primarul Cătălin Cherecheş nu se afla în clădire şi că dimineaţa devreme a făcut un live pe pagina sa de socializare, mai arată sursa citată.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ulterior, el a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare. După acest episod, judecătoarea a făcut cerere de abţinere, solicitând să fie scoasă din complet, cerere care i-a fost însă respinsă.

Comenteaza