Exclusiv Foto Cât costă operațiunea "gazonul". Iarbă nouă pe Cluj Arena, după UNTOLD

ZIUA de CLUJ a aflat cât costă schimbarea gazonului de pe Cluj Arena. Organizatorii UNTOLD se țin de cuvânt, iar stadionul va avea gazon nou din luna octombrie.

Potrivit înțelegerii dintre Consiliul Județean Cluj și UNTOLD, suprafața de joc de pe Cluj Arena va fi schimbată în această toamnă. "Operațiunea gazonul" a început deja, în paralel cu lucrările de amenajare a stadionului pentru festivalul care anul acesta va avea loc între 9 și 12 septembrie.

Compania clujeană Eco Garden Construct este cea care va instala noul gazon de pe Cluj Arena. Potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, costurile de înlocuire a actualului gazon cu unul nou (din specia Poa Pratensis, cunsocută și sub denumirea de "Kentucky bluegrass") vor ajunge la 180.000 de euro, sumă care, însă, nu a fost confirmată până acum de părțile implicate în proiect.

Cert este că lucrările au început deja cu decopertarea vechiului gazon, care ar putea fi refolosit:

Vestea bună este că noul tip de gazon ar putea fi transformat ulterior într-unul hibrid, prin coasere.

"După eveniment, Consiliul Județean Cluj a considerat că societatea organizatoare trebuie să repare toate daunele cauzate, iar garanțiile vor fi eliberate doar după finalizarea tuturor lucrărilor de reparații, precum și înlocuirea integrală a gazonului. Organizatorul va repara toate pagubele produse și va înlocui întreg gazonul cu unul similar indicat de Consiliul Județean până la finalul lunii septembrie 2021", a anunțat, în urmă cu două săptămâni, forul județean.

UNTOLD va achita CJ Cluj un tarif de închiriere de 605.833,33 lei plus TVA pentru Cluj Arena.

Comenteaza