Carantină totală. Un județ vecin cu Clujul se închide

Carantină totală. Un județ vecin cu Clujul se închide

Începând de miercuri, 25 martie, deplasările persoanelor vor fi limitate și vor trebui să fie justificate și între orele 6:00 și 22:00. Este primul județ care instituie astfel de măsuri.

Județul Maramureș va institui și pe timpul zilei interdicțiile de circulație care sunt valabile acum numai noaptea la nivel național. Deplasările persoanelor vor fi limitate și vor trebui să fie justificate și între orele 6:00 și 22:00. Este primul județ care instituie astfel de măsuri, informează Digi24.ro.

Prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, a spus la Digi24, că aceste măsuri intră în vigoare de miercuri, 25 martie, și sunt valabile până în 15 aprilie. Decizia a fost luată după ce autoritățile locale au constatat că oamenii nu respectă instrucțiunile de distanțare socială.

Prefectul a precizat că oamenii vor putea merge în continuare la cumpărături, la farmacie, la serviciu, dar vrea să limiteze deplasările și întâlnirile inutile. Cei care se vor deplasa în interes de serviciu vor trebui să aibă o hârtie de la angajator care să-i arate calitatea de angajat și faptul că are de parcurs traseul respectiv.

În plus, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare, până în ora 11:00.

 

Comenteaza