Foto Câine ciobănesc, pe Autostrada Transilvania. Direcția Gilău-Turda

Câine ciobănesc, pe Autostrada Transilvania. Direcția Gilău-Turda
Câine ciobănesc, pe Autostrada Transilvania. Direcția Gilău-Turda
Câine ciobănesc, pe Autostrada Transilvania. Direcția Gilău-Turda
Câine ciobănesc, pe Autostrada Transilvania. Direcția Gilău-Turda

În după-masa de joi, 2 noiembrie, un participant la trafic a semnalat pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca faptul că un câine a pătruns pe Autostrada Transilvania. 

"Câine pe A3, km 16 pe direcția Gilau-Turda. Am anunțat. Dacă îl cauta cineva...", a scris şoferul care a filmat ditamai dulăul care a traversat banda autostrăzii. 

Oamenii i-au transmis celui care a postat filmarea că "Ciobanul respectiv nu este momentan pe Infotrafic" şi că nu e vorba de animale abandonate în acest caz. Alţii au început o dezbatere despre cine ar suporta daunelela maşină în caz că animalul ar fi accidentat de cineva.

Cert e că în lipsa gardurilor de sub parapeți animalele domestice sau sălbatice pot pătrunde pe carosabilul autostrăzilor şi pot provoca accidente sau pot fi accidentate mortal de şoferii neatenţi. 

Pe autostradă, la o viteză de 130 de kilometri pe oră, impactul cu un animal este foarte greu de evitat. Mai mult, o manevră bruscă poate duce la pierderea controlului volanului şi la provocarea de accidente cu alţi participanţi la trafic.

Că te deplasezi pe autostradă, pe un drum de munte ori pe un drum forestier poți avea surpriza de a-ți ieși în cale tot felul de animale, domestice sau sălbatice, atât ziua, cât și noaptea. Fie că este vorba despre un iepure, un câine, o vulpe, o căprioară, un mistreț, un urs sau chiar o vacă, urmările impactului pot fi devastatoare atât pentru mașina ta, cât mai ales pentru viața ta și a pasagerilor cu care călătorești.

Pentru a știi cum trebuie să reacționezi în astfel de situații ar fi bine să ții cont de cele 10 recomandări oferite de ProMotor.

Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii

1. Fii atent la indicatoare
2. Nu circula cu viteză mare
3. Nu te panica
4. Frânează, dar nu violent
5. Fii intuitiv
6. Folosește claxonul și faza lungă
7. Asigură-te că nu mai sunt și alte animale
8. Fii pregătit pentru impact
9. Lasă-te pe scaun cât mai mult
10. Nu te apropia de animalele sălbatice accidentate. Nu știi cum ar putea reacționa Sună la 112 după ajutor.

Comenteaza