Bonţidean despre incidentul de pe "Avram Iancu": "Poliţiştii s-au făcut de râs"

Bonţidean despre incidentul de pe
Şeful Poliţiei municipiului a afirmat pentru ziuadecj.ro că s-a simţit jenat de situaţia în care au fost puşi cei doi agenţi rutieri. Dă click pe imagine să vezi VIDEO momentul când poliţiştii au fost agresaţi.

Şeful Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a analizat pentru ziuadecj.ro incidentul din 18 martie, de pe strada Avram Iancu. Atunci, doi poliţişti de la Poliţia Rutieră au fost înjuraţi de doi fraţi, care nu au vrut să prezinte actele la control. Incidentul a fost filmat şi pus pe reţele de video-sharing de un elev de la Liceul "George Coşbuc".

"Pentru mine a fost un moment jenant. Cei doi poliţişti s-au făcut de râs şi s-a dovedit că pregătirea lor fizică lasă de dorit. Au acţionat timorat şi nu au respectat procedurile. Au intrat într-un fel de negociere ca la piaţă, <<dă-mi actele, nu ţi le dau, nu mă înjura, ba te înjur>>. Ar fi trebuit să solicite actele şoferului din prima clipă şi, dacă au simţit că nu fac faţă, să solicite sprijin de la colegi, pentru că în centru sunt mulţi poliţişti. Aceste incidente din păcate sunt destul de frecvente, dar în ultima vreme nu ne-am mai confruntat cu ele", a spus Marcel Bonţidean, care a afirmat că cei doi poliţişti care au făcut instituţia de râs nu au fost sancţionaţi.

ziuadecj.ro a solicitat o poziţie din partea poliţiei imediat după apariția imaginilor cu incidentul, însă purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, a răspuns cererii după o săptămână. "Pentru mai multe date despre acest caz, vă rugăm să vă adresaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", scrie în răspunsul primit la redacţie. Vezi răspunsul ataşat.

Incidentul s-a produs vineri, 18 martie. În jurul orei 9.37, un echipaj de poliţie rutieră a oprit un autoturism condus de M.O., din cauză că numărul de înmatriculare din partea din spate a vehiculului nu era conform cu standardele prevăzute de OUG nr. 195/2002.

În timpul întocmirii procesului verbal de contravenţie, nepotul lui Onaca le-a adresat polițiștilor injurii şi expresii jignitoare la adresa poliţiştilor. Unul dintre agenţi a ridicat numărul de înmatriculare de pe autoturism, conform prevederilor legale, dar M.O. a pornit mașina, pentru a-l împiedica să facă acest lucru. Mai mult, l-a lovit cu portiera pe celălalt agent.

M.O. a fost scos din mașină și imobilizat, dar au intervenit fratele său, A.O., și prietena acestuia, care i-au bruscat pe polițiști. Primul a scăpat fugind pe strada Baba Novac, dar apoi a revnit la mașină. El a manifestat un comportament violent pe durata întregului episod.

Frații M.O., de de 33 ani, şi A.O., de 28 ani, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Parchetul a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a suspecţilor, ulterior fiind prezentaţi Judecătoriei Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de aceştia instanţa a aplicat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 zile.

 

Comenteaza