Boc, despre relaxarea restrictiilor: "Miza este mediul rural. Preotul ramane actorul principal"

Boc, despre relaxarea restrictiilor: "Miza este mediul rural. Preotul ramane actorul principal"

Pentru ca restrictiile impuse in pandemia de COVID sa se relaxeze, e nevoie ca 60-70% din populatia tarii sa se vaccineze. Urmeaza cea mai dificila etapa: vaccinarea in mediul rural, unde traieste jumatate din populatia Romaniei.

Primarul Oradiei, Florin Birta, i-a propus premierului Florin Cîțu ca localitățile cu grad mare de vaccinare, de peste 50-60%, să se redeschidă mai repede, aceasta fiind o modalitate de a accelera campania de vaccinare. Edilul Clujului, Emil Boc, spune ca Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu a agreat o asemena propune, ci tinde sa mentina implementarea relaxarilor cu carater national. Boc spune ca, acest lucru va fi posibil daca si mediul rural se vaccineaza. 

''Miza va fi mediul rural. Orasele vor veni pe linia asta a vaccinarii, dar ganditi-va ca jumatate din populatia Romaniei traieste in mediul rural, acolo va fi importanta mobilizarea si implicarea tutror actorilor. Preotul va ramane cu rol decisiv. Eu l-am felicitat pe mitropolitul Andreicut, care a anuntat ca se va vaccina. Arata un grad de maturitate a Bisericii Ortodoxe. 

Comenteaza