Bilanț dramatic. Aproape 300 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare, în primele nouă luni din 2022

Bilanț dramatic. Aproape 300 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare, în primele nouă luni din 2022
| Foto: Arhiva

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a dezvăluit numărul copiilor abandonați în spitalele din țară.

Un număr de 276 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în primele nouă luni din 2022, cu 48 mai puţini faţă de perioada similară din 2021, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Dintre aceştia, 220 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 54 în secţiile de pediatrie, iar doi au fost lăsaţi în altă secţie de spital.

În ceea ce priveşte copiii în această situaţie, care au fost externaţi, 103 s-au reîntors la familiile lor, doi au fost plasaţi la familia extinsă, 15 la familii/persoane şi 134 la asistenţi maternali.

Totodată, opt copii au fost încadraţi în centre de plasament, doi în centre de primire în regim de urgenţă, iar opt copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANPDCA.

Comenteaza