Aventurile pugilistului bătăuş Alexandru Macingo: a evadat din centrul de reeducare, dar nu s-a putut bucura de libertate

Aventurile pugilistului bătăuş Alexandru Macingo: a evadat din centrul de reeducare, dar nu s-a putut bucura de libertate
Fostul pugilist Alexandru Macingo, încarcerat la Centrul de Reeducare de la Buziaş, a evadat la sfârşitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat. Din nefericire pentru el, s-a bucurat de abia 24 de ore de libertate.

Boxerul în vârstă de 17 ani, condamnat la un an de internare în centrul educativ pentru săvârşirea infracţiunii de vătamare corporală, a evadat sâmbătă dimineaţa. Alături de el au mai scăpat alţi trei minori, printre care un alt clujean, Alexandru Lingurar, condamnat pentru tâlhărie calificată. 

Conform publicaţiei opiniatimişoarei.ro, fuga lor a avut loc în jurul orei 11:00, în timpul programului de recreere. Cei patru au escaladat gardul, după care s-au făcut nevăzuţi.

Alarma s-a dat în momentul în care adolescenţii nu au răspuns la apel, iar imediat după mai mulţi gardieni ai Centrului de Reeducare au pornit pe urmele fugarilor, aceştia fiind daţi în urmărire generală.

După puţin mai bine de 24 de ore, ei au fost reperaţi de unul dintre angajaţii penitenciarului, aflat în echipele de căutători, în apropierea gării din Lugoj. Văzându-se încolţiţi, trei dintre fugari au încercat să fugă, însă au fost imobilizaţi într-o curte, potrivit publicaţiei citate.

Adolescenţii au fost duşi înapoi la Centrul de Reeducare de la Buziaş. În urma aventurii lor, ei se vor alege cu un nou dosar penal, pentru evadare.

Alexandru Macingo a fost încarcerat în centru după ce împreună cu alţi cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 26 ani a lovit în luna aprilie a anului trecut mai mulţi trecători pe o stradă din Cluj-Napoca. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, cei şase tineri erau beţi şi au agresat cinci persoane, iar în urma incidentului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, însă procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca au dispus eliberarea lor sub control judiciar.

Surse judiciare au declarat la momentul respectiv că agresorii le-ar fi spus anchetatorilor că au vrut să copieze un joc violent numit "Knock-Out", un fenomen inventat în SUA care presupune să dobori victima cu un singur pumn. Conform aceloraşi surse, pugilistul a declarat în faţa anchetatorilor că agresiunile au avut loc "la mişto".

Comenteaza