Asociaţia ziariştilor din Cluj cere sancţionarea managerului revistei Tribuna. Care sunt acuzaţiille

Asociaţia ziariştilor din Cluj cere sancţionarea managerului revistei Tribuna. Care sunt acuzaţiille
Asociaţia ziariştilor din Cluj cere măsuri împotriva managerului revistei culturale Tribuna, Mircea Arman, după ce acesta a cerut ca jurnaliştii să fie pasibili de închisoare pentru ceea ce scriu.

Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj-Napoca (APPC) constată într-un comunicat de presă "o serie de acţiuni de intimidare a jurnaliştilor şi împotriva dreptului la liberă exprimare" - reincriminarea insultei şi calomniei în Codul Penal şi o atitudine "complet necontrolată" a managerului revistei Tribuna, Mircea Arman.

"Acesta (Mircea Arman-n.red.) cu ocazia unei lansări de carte a unui alt jurnalist, a solicitat în public trimiterea la puşcărie a ziariştilor care ar insulta ori calomnia persoane din spaţiul public. Această cerere, venită din partea managerului unei reviste culturale finanţată din bani publici, este cu atât mai ciudată cu cât domnul Arman, în calitatea sa de administrator al unei publicaţii, ar trebui să lupte pentru drepturile presei şi nu pentru incriminarea jurnaliştilor. În plus, la acea lansare de carte, dl. Mircea Arman a avut un comportament public inacceptabil, ameninţând şi proferând injurii la adresa corespondentului cotidianului „Evenimentul Zilei" la Cluj, membru APPC. Doi membri APPC, martori oculari, pot oricând depune mărturie în acest sens", arată APPC într-un comunicat de presă.

Vezi aici ce a cerut Arman la o lansare de carte

Asociaţia se desolidarizează de atitudinea lui Arman, pe care o consideră "un atac inacceptabil la adresa unui membru al asociaţiei, a breslei jurnaliştilor în general şi a libertăţii de exprimare consfinţită de Constituţie". Asociaţia "aşteaptă cu interes" măsurile pe care Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că le va lua în această speţă.

Asociația Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) reuneşte peste 60 de jurnalişti clujeni de la peste 20 de publicații, posturi de radio, televiziuni şi platforme on line. Preşedintele ales în acest an al APPC este jurnalistul ZIUA de Cluj Cosmina Fernoagă; în Colegiul de Conducere a Asociaţiei se află un alt jurnalist ZIUA de Cluj, Alin Şutea.

Comenteaza