Video Așa, da! Se lucrează de zor și se toarnă asfalt pe Autostrada A10 Sebeș-Turda

Așa, da! Se lucrează de zor și se toarnă asfalt pe Autostrada A10 Sebeș-Turda
| Foto: ziarulunirea.ro

Aktor, constructorul loutului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda profită de temperaturile destul de ridicate de la începutul lunii februarie și se pune pe treabă.

Acesta a început de ieri să toarne mixturi asfaltice la rampele podului peste Mureș de la Rădești pentru a putea asigura trecerea râului pe autostradă, lucru care le va permite să se deplaseze mai repede și implicit să acceleze ritmul lucrărilor. 

Podul temporar existent la Rădești va fi mutat peste râul Geoagiu, în zona Teiuș, lângă pasajul peste calea ferată. Sâmbătă, grecii asfaltau la km 35+800 în zona Rădești și făceau pregătiri să inceapă asfaltarea pasajului de la km 29, drumul care merge spre Căpud. Asfaltările de la km 29 au și rol de protecție a hidroizolației, fiind primul pasaj peste autostradă care ”vede” asfaltul, relatează ziarulunirea.ro.

În acest moment pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este turnat asfalt (în principal stratul de bază) pe mai bine de 20 km din 24,25 km cât are tot lotul. Autostrada Sebeș – Turda va avea o lungime de 70 km, proiectul fiind împărțit în patru loturi. Dintre acestea, se circulă în prezent pe loturile 1, 3 și 4, reprezentând 40,1 km. Odată cu finalizarea lotul 2 vor fi dați în trafic 3,45 km din lotul 3, deja finalizați, și 2,2 km din lotul 1, la care se lucrează în această perioadă.

Comenteaza