Şapte zile de mountain bike în Meridionali pentru bicicliştii clujeni. Vezi ce trasee au parcurs

Şapte zile de mountain bike în Meridionali pentru bicicliştii clujeni. Vezi ce trasee au parcurs
Clubul de Cicloturism Napoca a încheiat a 14-a ediţie a expediţiei cicloturistice montane Bike Romania Tour, care a vizat în acest an versantul sudic al grupului central al Carpaţilor Meridionali.

Membrii Clubului de Cicloturism Napoca au parcurs pe mountain bike-uri timp de o săptămână drumuri forestiere, poteci, dar şi plaiuri din munţii Parâng, Căpăţânii şi Buila-Vânturariţa. Aceştia au pedalat sute de kilometri şi au urcat o diferenţă de nivel de peste 5000 metri.

De asemenea, bicicliştii clujeni au vizitat mai multe obiective turistice, printre care se numără Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, Cheile Gilortului, Cheile Bistriţei, Cheile Costeşti, Cheile Oltului şi Cheile Galbenului, dar şi peşterile Polovragi, Muierii şi Ursilor de la Bistriţa, porţiuni din creasta principală a masivelor montane Parâng şi Căpătanii şi drumuri pe la poalele stâncariilor Builei.

Sutele de kilometri de trasee înregistrate cu aparatură GPS şi sutele de waypoint-uri vor servi pentru corectarea şi actualizarea hărţilor existente şi formularea de propuneri de trasee cicloturistice în zonă, care să se integreze în viitoarea Reţea Naţională de Trasee Cicloturistice din Romania, spune preşedintele CCN, Radu Mititean. Peste 3000 de fotografii au fost realizate, care vor servi la pregătirea unor proiecţii publice de imagini prin care CCN va populariza în toamna acestui an superlativele turistice ale acestei zone.

"Bike Romania Tour 2012" s-a realizat cu sprijinul sponsorului Bike Sport pentru asigurarea transferului de bagaje mari între punctele de înnpotare, în rest participanţii au suportat individual toate costurile.

Programul "Bike Romania" este derulat de CCN din 1999, în fiecare an fiind vizată o altă zonă din Carpaţii Româneşti.

Comenteaza