Angajatorii nu sunt motivaţi să păstreze în funcţii bolnavii de cancer (studiu)

Angajatorii nu sunt motivaţi să păstreze în funcţii bolnavii de cancer (studiu)
Angajatorii nu sunt motivaţi să păstreze în funcţie sau să angajeze persoane diagnosticate cu cancer şi manifestă o lipsă de înţelegere şi sprijin faţă de acestea.

Totodată pacienţii şi aparţinătorii lor consideră că sistemul medical românesc are un grad scăzut de pregătire şi gestionare a numărului mare de cazuri medicale, în vreme ce serviciile medicale sunt percepute ca fiind neperformante din cauza condiţiilor precare din spitale şi suprasolicitării personalului medical, arată un studiu organizat de Patronatul Medicinei Integrative (PMI) în trei oraşe din ţară, inclusiv Cluj-Napoca. Studiul arată că pacienţii trebuie ajutaţi pentru a evita autoizolarea şi depresia.
"Rezultatele cercetării ne-au oferit soluţii de integrare socială a pacienţilor oncologici pe care le vom pune în practică în cadrul celor 3 centre din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca", a declarat Liviu Mandler, preşedintele PMI.


Situaţia persoanelor diagnosticate cu cancer în societatea românească a fost analizată de către Patronatul Medicinei Integrative în cadrul proiectului european Rețea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer, în trei centre teritoriale - Bucureşti, Iaşi şi Cluj Napoca. Cercetarea a fost realizată pe baza a şase focus grupuri (trei cu persoane diagnosticate cu cancer şi alte trei cu aparţinători, dar şi a 24 de interviuri cu angajatori din cele trei regiuni.

 

Comenteaza