Amenzi mai mari și suspendarea permisului 90 de zile. Pe cine ia în vizor proiectul

Amenzi mai mari și suspendarea permisului 90 de zile. Pe cine ia în vizor proiectul

Deputatul PNL Florin Roman a depus la Senat un proiect care prevede creşterea sancţiunilor până la 20 de puncte amendă plus suspendarea permisului pentru o perioadă de 90 de zile pentru anumite infracțiuni rutiere.

Iniţiativa legislativă prevede creşterea sancţiunilor între 9 şi 20 de puncte amendă plus suspendarea permisului pentru o perioadă de 90 de zile pentru depăşire neregulamentară sau conducerea sub influenţa alcoolului. Iniţiativa legislativă a liberalului propune modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, potrivit ZF.ro.

În prezent legea spune că depăşirea neregulamentară sau conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice prevede sancţiuni încadrate în clasa a II-a, respectiv 4 sau 5 puncte amendă plus suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Florin Roman propune, prin proiectul de lege, ca pentru depăşirea ilegală sau conducerea sub influenţa alcoolului să fie prevăzute sancţiuni încadrate în clasa a IV-a, şi anume de la 9 la 20 de puncte amendă şi suspendarea permisului auto timp de 90 de zile.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Comenteaza