Amenzi de 90.00 de lei, date în urma unei acţiuni pentru combaterea faptelor ilicite

Amenzi de 90.00 de lei, date în urma unei acţiuni pentru combaterea faptelor ilicite
O acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, a transporturilor ilicite de material lemnos, a abaterilor rutiere, precum şi a altor fapte ilicite care tulbură liniştea şi ordinea publică, desfăşurată în acest sfârşit de săptămână, s-a soldat cu amenzi de 90.000 de lei.

Controalele au fost efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin şi ai Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, pe raza municipiului.

În acest context, pe DN1 R, a fost depistată o autoutilitară cu care se transportau peste 13 metri cubi de material lemnos, din specia molid, fără aviz de însoţire a mărfii.

"Conducătorul auto, din comuna Călăţele, a fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Materialul lemnos, în valoare de circa 4.000 lei, a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Cluj.

De asemenea, poliţiştii au oprit în trafic, pentru control, circa 80 de autovehicule. Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 6.000 lei.

Totodată, şapte persoane au fost amendate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr.61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

 

Comenteaza