Şaisprezece biblioteci comunale din judeţul Cluj au primit calculatoare şi echipamente IT

Şaisprezece biblioteci comunale din judeţul Cluj au primit calculatoare şi echipamente IT
Bibliotecile publice comunale din şaisprezece localităţi clujene au primit calculatoare, scaner, imprimantă, videoproiector cu ecran, softuri licenţiate şi pachetul educaţional Intuitext, prin programului Biblionet - Lumea în biblioteca mea.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj a anuţat încheierea livrării de echipamente pentru runda a treia a programului Biblionet - Lumea în biblioteca mea, pentru bibliotecile publice comunale din Apahida, Baciu, Chinteni, Ciucea, Cuzdrioara, Dăbâca, Fizeşu Gherlii, Frata, Gilău, Gîrbău, Iclod, Margău, Mica, Mintiu Gherlii, Săvădisla, Ţaga, pentru Biblioteca Municipală Turda - Filiala Oprişani precum şi pentru Biblioteca Judeţeană Cluj - Filiala Zorilor.

Fiecare bibliotecă a fost dotată cu calculatoare, scaner, imprimantă, videoproiector cu ecran, softuri licenţiate şi pachetul educaţional Intuitext, la nivelul judeţului ajungându-se la un total de 76 de calculatoare.

"Ne apropiem de finalizarea cu succes a acestui program cu finanţare nerambursabilă ce contribuie în mod decisiv la transformarea bibliotecilor din judeţul Cluj în adevărate biblioteci ale mileniului III. Scopul programului este acela de a oferi servicii moderne către publicul larg, de a contribui activ la reducerea decalajelor între mediul rural şi mediul urban, întrucât orice investiţie în educaţie, cultură şi cunoaştere reprezintă până la urmă o investiţie pentru viitorul comunităţii şi al copiilor noştri. Consiliul Judeţean Cluj sprijină întru totul derularea acestui proiect întrucât conştientizăm pe deplin faptul că dezvoltarea durabilă şi armonioasă a întregului judeţ presupune alături de drumuri de calitate, alimentare cu apă sau canalizare şi şanse egale pentru toţi locuitorii judeţului, inclusiv prin asigurarea accesului deplin la informaţie, cultură şi cunoaştere", a declarat Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj printr-un comunicat de presă.

În prima parte a acestui an va urma selecţia altor biblioteci pentru a patra rundă în cadrul programului finanţat de Fundaţi Bill & Melinda Gates şi implementat în România de IREX.

Comenteaza