Acţiuni de amploare ale poliţiştilor. Amenzi de 7000 de lei pentru comerţ ilicit

Acţiuni de amploare ale poliţiştilor. Amenzi de 7000 de lei pentru comerţ ilicit
Poliţiştii clujeni au desfăşurat joi o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a comerţului ilicit, a abaterilor rutiere şi a transportului ilegal de mărfuri.

Controlul a fost organizat de 50 de poliţişti de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieri şi criminalişti pe raza municipiului Turda şi a comunelor arondate. Ei au făcut verificări în pieţe agroalimentare, localuri publice şi societăţi comerciale, fiind vizată în principal combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit şi a contrabandei cu produse accizabile.

Activităţile au avut ca scop, de asemenea, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale. S-a acţionat pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni şi pentru prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave. Au fost vizate şi transporturile ilicite de mărfuri.

În cadrul acţiunii a fost verificată activitatea a peste 20 de producători agricoli, au fost legitimate peste 170 de persoane şi au fost oprite în trafic, pentru control, circa 100 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, precum ţigări, produse alimentare, industriale etc., în valoare de circa 8.900 de lei.

În cadrul acţiunii au mai fost identificate şi conduse la unitatea de poliţie patru persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni.

Comenteaza