ACCIZA LUI PONTA. Ce preţuri găsim la pompă începând de astăzi. Tu cu cât ai alimentat? FOTO

ACCIZA LUI PONTA. Ce preţuri găsim la pompă începând de astăzi. Tu cu cât ai alimentat? FOTO
Mult contestata acciză la carburant a intrat în vigoare la miezul nopţii, aşa că începând de astăzi, toate sortimentele de benzină şi motorină depăşesc 6 lei pe litru. Ziua de Cluj îţi spune exact cât costă litrul de carburant în pompele din Cluj-Napoca. Tu cu cât ai alimentat? Scrie-ne preţul benzinei/motorinei şi locaţia pompei, în secţiunea comentarii.

PETROM (Iris) : benzina - 6.25 lei, motorina - 6.52 lei

MOL (Dorobanţilor) : benzina - 6.31 lei, motorina - 6.43 lei

OMV (Mărăşti): benzina - 6.31 lei, motorina - 6.43 lei

AGIP (Floreşti): benzina - 6.22 lei

OMV (Floreşti): benzina - 6.22 lei

Rompetrol (Floreşti): benzina - 6.24 lei

Vezi AICI informaţii referitoare la preţurile carburanţilor din România. Preţurile sunt preluate direct din benzinării sau adăugate de vizitatorii care au alimentat la pompele în cauză.

Coadă la benzinării, azi-noapte

Cu o zi înainte de scumpirea carburanţilor, clujenii s-au pus la cozi la pompe pentru a face plinul şi astfel... puţină economie Şoferii spun că vor circula mai puţin după 1 aprilie. Un studiu arată că românii vor cheltui anual pe carburant mai mult cu 505 lei pentru benzină şi cu 415 lei pentru motorină.

Plătim mai mult, circulăm mai puţin

Un studiu realizat de VeziCatFace.ro arată că românii parcurg în medie 14.700 km dintre care 57% în oraş; în aceste condiţii, costul mediu anual va creste cu 505 lei pentru benzină şi cu 415 lei pentru motorină.

Acelaşi studiu arată că bărbaţii parcurg în medie 15.300 kilometri pe an, în timp ce femeile şofează în medie 12.800 de kilmetri. În aceste condiţii, autorii studiului au calculat că femeile cu maşini Diesel vor plăti în plus anual între 263 şi 384 de lei, iar bărbaţii care au maşini cu cu aceleaşi motorizări între 300 şi 435 lei. În cazul motoarelor pe benzină, femeile vor cheltui anual în plus între 374 şi 530 de lei, iar bărbaţii - între 424 şi 593 lei.

Economiştii, despre acciza lui Ponta

"Costul accizei ţine seama de cursul valutar la o dată anume, când s-a făcut calculul. Este reglementată în aşa fel încât statul să poată lua cât mai mulţi bani. Este făcută în beneficiul statului, să câştige la maximum, spune un reputat analist economic.

Lovitură grea pentru transportatori

Mircea Mureşan, acţionar la compania E Van Wijk, spune că noua acciză va lovi puternic în transportatori. În legătură cu recuperarea a 4 eurocenţi pe litru, promisă de guvernanţi, Mureşan este sceptic. "Nu e clar, sunt numai presupuneri. În multe ţări, există reglementări privind recuperarea accizelor: Franţa, Slovenia, posibil şi Austria".

Taximetriştii: Vom rămâne cu mai puţini bani după curse

"De la ora 7 şi până acum la ora 10, am făcut 30 de lei. Plătesc chirie şi bag şi combustibil că maşina nu e a mea, o închiriez. Cu ce profit mă aleg la final de zi? Şi apoi, cu scumpirea la benzină şi motorină cresc preţurile şi la alimente. Ce-am câştigat? Nimic", spune un taximetrist parcat în stand la Piaţa Mărăşti.

Un altul spune că a făcut plinul la maşină aseară, să facă măcar o zi economie. "Scumpă a fost şi înainte (n.red. benzina/motorina). Avem şi zile bune şi proaste. La curse de 5-7 lei ce profit să scoţi?".

Comenteaza