A început reabilitarea drumurilor judeţene (P)

A început reabilitarea drumurilor judeţene (P)
Compania KIAT a început reabilitarea drumurilor judeţene din Cluj. Pe primul tronson, cuprins între Gherla şi Cămăraşu, lucrările sunt în grafic, iar constructorii speră chiar să termine mai repede decât prevede termenul-limită de doi ani. Între timp, cei de la KIAT se pregătesc să înceapă lucrările pe alte patru tronsoane de drum.

Lucrările de reabilitare la cei aproape 40 de kilometri de drum judeţean dintre Gherla şi Cămăraşu au început luna trecută. Valoarea lucrărilor depăşeşte 23 de milioane de lei şi au ca termen de finalizare anul 2015.

"Până acum totul este conform graficului de lucrări, suntem 100% încadraţi în graficul de lucrări...", a menţionat Radu Niţă, manager de proiect în cadrul Kiat.

Momentan se lucrează în două zone, iar de luna viitoare vor începe lucrările şi la Ţaga. Asta după ce păsările protejate de lege care cuibăresc acolo vor depune ouăle.

"Lăţimea drumului la final va fi de 6 metri, se fac reabilitări de şanţuri... S-a recalculat capacitatea portantă a drumului, bineînţeles mult îmbunătăţită faţă de ceea ce avem în prezent", a adăugat reprezentantul Kiat.

În prezent, cei de la KIAT lucrează la proiectarea altor patru loturi de drum judeţean. Este vorba de tronsonul Viişoara - Frata -Mociu, de tronsonul Apahida - Cojocna, de cel dintre Răscruci şi limita judeţului Sălaj şi de tronsonul Chiteni - Vultureni. În total, peste 100 de kilometri de drum judeţean.

"Momentan probabil că mai durează cam o lună...... trebuie să primim undă verde", a precizat şi Delia Culcuş, reprezentant Kiat.

În total, KIAT urmează să reabiliteze peste 400 de kilometri de drumuri în judeţul Cluj.

 

Comenteaza