9.000 de locuri în universităţile clujene la admiterea de toamnă

9.000 de locuri în universităţile clujene la admiterea de toamnă
Absolvenţii de liceu care şi-au luat examenul de bacalaureat cu note de trecere au posibilitatea de a candida pe unul dintre cele 1.455 de locuri bugetate şi pe cele 7.220 de locuri la taxă scoase la concurs de universităţile de stat din Cluj-Napoca. Înscrierile încep chiar de astăzi.

"Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu 824 de locuri la buget şi 6.670 de locuri la taxă, toate la zi", a declarat Laura Irimieş, purtător de cuvânt al instituţiei. Cele mai multe locuri bugetate sunt disponibile la facultăţile de Istorie şi de Sociologie. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară scoate la concurs 139 de locuri bugetate şi 784 de locuri la taxă.

La rândul ei, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) a anunţat pentru admiterea din luna septembrie 908 locuri la facultate dintre care 379 sunt la buget, iar 378 sunt la taxă. UTCN are alocate patru locuri la buget pentru studenţii romi, 13 locuri pentru cei din Republica Moldova, trei locuri la facultate cu bursă pentru studenţii străini şi 131 locuri fără bursă pentru studenţii străini.

Universitatea de Artă şi Design (UAD) are cele mai puţine locuri bugetate scoase scoase la concurs. "În acest moment, în cadrul UAD mai sunt disponibile cinci locuri bugetate şi 72 la taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt la Facultatea de Arte Decorative, specializarea arte textile, respectiv patru locuri", a declarat Anamaria Bocean, secretar general al UAD.

Academia de Muzică Gheorghe Dima are şi ea câteva locuri subvenţionate de stat disponibile pentru viitorii studenţi. Astfel, Facultatea de Interpretare Muzicală scoate la concurs 10 locuri bugetate, iar cea Teoretică, şase locuri bugetate.

(O. FURTUNĂ, D. PĂLĂCEAN)

 

Comenteaza