63 de amenzi după protetele împotriva măsurilor COVID de la Cluj. Un protestatar, prins cu un cuțit

63 de amenzi după protetele împotriva măsurilor COVID de la Cluj. Un protestatar, prins cu un cuțit

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din 29 martie 2021, din municipiile Cluj-Napoca, Dej și Turda.

''Menționăm faptul că aceste acțiuni de protest s-au desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, nefiind nevoiți să intervenim pentru restabilirea ordinii publice. Efectivele inspectoratului au acționat pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni, totodată, aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare. 

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă'', se arata intr-un comunicat remis presei.

În urma executării misiunii, jandarmii au aplicat până în acest moment 63 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 32.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, precum și pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Totodată, pe timpul protestului organizat în municipiul Turda, a fost identificat un participant care avea asupra sa o armă albă (cuțit). Au fost luate măsurile legale împotriva persoanei.

''Reamintim tuturor cetățenilor faptul că este interzisă participarea la manifestații publice cu arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare sau orice alte obiecte care se pot utiliza în acțiuni de violență. Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale'', transmite JCI.

Comenteaza