Galeria "Şoimii patriei" lansează catalogul sezonului 0

Galeria
Galeria ”Șoimii patriei” încheie anul cu un performance colectiv și lansarea primului catalog al expozanților din sezonul 0.

Galeria "Şoimii patriei" vor lansa joi de la ora 19 catalogul expozanţilor din sezonul 0.

Galeria a fost înființată în 2010 de dna Tunde Markos, obiectivul său fiind acela de a promova tinerii artiști aflați la prima expoziție personală publică, în afara celor de la universitate. Proiectului i s-au alăturat istoricul de artă Bogdan Iacob, profesor al Universității de Artă și Design din Cluj, în calitate de curator, și plasticianul Gyula Lorincz, ca gazdă.

"Galeria Șoimii Patriei nu și-a propus performanțe comerciale și nu își dorește să fie un spațiu glamour. Ceea ce își propune să realizeze este, poate în primul rând, crearea unei atmosfere vivace, de sinceră comunicare între membrii unei comunități artistice locale, la al cărui dinamism își dorește să contribuie", a declarat Bogdan Iacob.

Vineri, de la ora 19 , galeria va organiza şi un performance. Invitatul special al zilei de vineri va fi Gusztáv Ütő, fondatorul Festivalului de Performance "Annart" de la Sfântu Gheorghe.

 

Comenteaza