Teste GRILĂ la BAC şi EVALUAREA NAŢIONALĂ 2019 | Turcan: "Ministerul Educației provoacă haos, scandal și îngrijorare"

Teste GRILĂ la BAC şi EVALUAREA NAŢIONALĂ 2019 | Turcan: "Ministerul Educației provoacă haos, scandal și îngrijorare"

Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte PNL, solicită dezbatere publică şi anularea deciziei de aplicare a testelor grilă la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională 2019.

"Test grilă la evaluări înseamnă note umflate! Solicit în mod oficial dezbatere publică şi anularea deciziei de a aplica teste grilă la examenele din primăvara anului viitor!", a scris Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook. 

Prim-vicepreşedintele PNL spune că Ministerul Educaţiei provoacă "haos, scandal şi îngrijorare în rândul elevilor, profesorilor şi al părinţilor".

"Propunerea de a introduce noi teste grilă la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională din 2019 este făcută fără nicio dezbatere publică, fără o fundamentare ştiinţifică şi fără un studiu de impact. În plus, nu este permis să schimbi modalitatea de examinare cu câteva luni înaintea evaluării. Orice examen trebuie să decurgă din modul de predare la clasă şi tipul de evaluare cu care au fost obişnuiţi elevii. Singura raţiune pentru care s-a făcut această propunere este creşterea promovabilităţii şi a mediei finale într-un mod artificial. Ministerul premeditează manipularea elevilor şi părinţilor că au mai multe cunoştinţe, că au mai multe şanse în viaţă cu o diplomă umflată în mod artificial! Prin noile teste grilă se va produce o uriaşă discriminare a elevilor foarte buni, iar munca profesorilor performanţi se va pierde în mulţimea de note mărite artificial. Solicit în mod oficial ca această propunere să nu se aplice pentru examenele din primăvara anului viitor", adaugă prim-vicepreşedintele PNL.

Raluca Turcan îi solicită premierului Viorica Dăncilă să desemneze un nou ministru al Educaţiei care "să se ocupe la modul real de creşterea calităţii educaţiei româneşti".

Comenteaza