Start înscrieri în DiscoverEU: GRATUIT cu trenul prin Europa pentru tinerii din România/ Cele trei condiții de participare

Start înscrieri în DiscoverEU: GRATUIT cu trenul prin Europa pentru tinerii din România/ Cele trei condiții de participare

Comisia Europeană a lansat astăzi, 4 octombrie, runda de înscrieri de toamnă DiscoverEU, în cadrul căreia mii de tineri de 18 ani vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa.

Perioada de înscriere a început astăzi, miercuri, 4 octombrie 2023, la ora 13:00, ora României, și se încheie miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 13:00, ora României.

În primăvară, peste 1.400 de tineri români au fost aleși să participe în program din peste 5.700 de aplicări, conform datelor de la Comisia Europeană, scrie Edupedu.

„Pentru a fi eligibil, trebuie: 

  • să te fi născut între 1 ianuarie 2005 (inclusiv) și 31 decembrie 2005 (inclusiv)
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  • să fii cetățean sau rezident într-una din următoarele țări: 

                 -statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau
                 - țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia,           Serbia și Turcia. 

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2024 și 31 mai 2025”, anunță coordonatorii.

 „DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care vă oferă ocazia de a explora diversitatea Europei, de a afla mai multe despre patrimoniul său cultural și istoria sa și de a cunoaște oameni de pe întregul continent. Cei care vor fi selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va oferi posibilitatea de a beneficia de reduceri pentru vizitele culturale, activitățile de învățare și sportive, transportul local, cazare și masă”, potrivit sursei citate.

Comenteaza