Se pregătesc de scenariul roşu în şcolile din România

Se pregătesc de scenariul roşu în şcolile din România

Numărul mare de îmbolnăviri cu Covid-19 şi apariţia izolată a cazurilor în şcoli pune în gardă Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere instituţiilor statului să doteze şcolile cu infrastructură pentru cursuri online şi avertizează că sistemul de învăţământ riscă să se blocheze.

FSLI susţine că explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe şcoli din România reprezintă o situaţie pe care guvernanţii ar fi trebuit să o anticipeze.

„Şcolile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu, respective în mediul online. Din păcate, însă nici la această oră, după prima săptămână din noul an şcolar, unităţile de învăţământ nu au fost dotate cu infrastructura necesară: lipsesc din multe localităţi tabletele pentru elevi şi cadre didactice, precum şi conexiunea la internet a şcolilor”, susţin reprezentanţii FSLI.

Potrivit acestora, cursurile nu pot avea loc, iar elevilor li se încalcă un drept fundamental, acela de a beneficia de acces la educaţie.

Etichete
Comenteaza