Schimbări majore în școli: Fără teze obligatorii și o singură medie generală la finalul anului

Schimbări majore în școli: Fără teze obligatorii și o singură medie generală la finalul anului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni dimineață o serie de schimbări majore în sistemul de învățământ din România.

Elevilor le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar, iar evaluările rămân la latitudinea fiecărui profesor, care va decide cum și câte va face, a anunțat Sorin Cîmpeanu și a precizat că numărul de note va fi egal cu n+3, n fiind numărul săptămânal de ore de la fiecare disciplină.

 "Mâine, voi da un ordin de ministru pentru noile modificări. Modificarea esențială, deja agreată, este să se renunțe la mediile semestriale, la obligativitatea tezelor. Va fi necesară o singură medie la final de an școlar. Profesorul va avea mai multă autonomie, pentru o evaluare ritmică pe tot parcursul anului școlar. Numărul de note va fi egal cu n+3, n fiind numărul săptămânal de ore de la fiecare disciplină. Pentru disciplina care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum 5 note. Profesorul are totală autonomie în evaluarea ritmică", a declarat, luni, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a anunțat că 30 de județe au decis ca vacanța mobilă din februarie 2023 să fie în ultima săptămână, 10 au decis să fie în a treia săptămână a lunii, iar București și Suceava au decis ca vacanța să fie în prima săptămână.

Elevii din județul Cluj vor avea vacanța în perioada 13-17 februarie.

Comenteaza