Săptămână de foc pentru liceeni. Încep simulările pentru bacalaureat

Săptămână de foc pentru liceeni. Încep simulările pentru bacalaureat
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează în perioada 7-10 martie, la nivel naţional, simularea examenului de bacalaureat, pentru cei 345.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a.

Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Acestea sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Rezultatele elevilor vor analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii dar şi prin dezbateri la nivelul clasei sau şedinţe cu părinţii și profesorii. Notele nu se vor trece în catalog, ci au un caracter orientativ pentru elevi.

Simulare bac 2016 - calendar

7 martie Simulare - limba şi literatura română - proba scrisă
8 martie Simulare - limba şi literatura maternă - proba scrisă
9 martie Simulare - proba obligatorie a profilului - proba scrisă
10 martie Simulare - proba la alegere a profilului şi specializării 
18 martie Afişarea rezultatelor

Comenteaza