Șantier la viitorul sediu al școlii Bob. În ce stadiu sunt lucrările

Șantier la viitorul sediu al școlii Bob. În ce stadiu sunt lucrările
Noul sediu al Școlii Gimnaziale Ioan Bob este în plin șantier. Între timp, instituția de învățământ și-a continuat activitatea în locații provizorii.

După ce clădirea în care funcționa Școala Bob a fost retrocedată, copiii au fost mutați provizoriu într-un alt spațiu, într-o clădire pe strada Eroilor. Între timp, municipalitatea a demarat lucrările de reabilitare a unei alte clădiri din centrul orașului, în care unitatea școlară își va desfășura activitatea începând din anul școlar 2016-2017.

„În mod normal, din datele pe care le avem de la primărie, locația de pe Memorandumului va fi gata până în vară, moment în care școala se va muta pe și va funcționa acolo. Lucrările sunt destul de mari, vom avea 14 săli în noua clădire", a precizat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii municipalităţii, lucrările aferente imobilului de pe str. Memorandumului au fost realizate în proporţie de peste 70%. Au fost necesare lucrări complexe de restaurare şi consolidare a monumentului istoric (zidării, pereţi, învelitori, şarpante, tencuieli, placaje interioare şi exterioare, instalaţii sanitare, instalaţii electrice interioare şi exterioare).

"Au mai rămas lucrări de execuţie a finisajelor exterioare - tencuieli, vopsitorii, placaje bazate pe sisteme umede, lucrările interioare de reparaţii tencuieli, executarea pardoselii din parchet lemn natur, precum şi amenajarea curţii interioare a clădirii", specifică reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Lucrările sunt executate de către societatea TCI Cintractor General Cluj-Napoca, iar valoarea acestora se ridică la suma de 5,1 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Conform graficului de lucrări, termenul de finalizare a şantierului este data de 15 mai 2016.

Comenteaza