S-a deschis Olimpiada Internațională de limba franceză la Cluj

S-a deschis Olimpiada Internațională de limba franceză la Cluj
36 de elevi din şase țări europene concurează în aceste zile la Cluj-Napoca în cadrul Olimpiadei Internaționale de limba franceză. Deschiderea evenimentului a avut loc joi.

Festivitatea s-a bucurat de prezența reprezentanților autorităților publice locale. Astfel, instituția prefectului a fost reprezentată de subprefectul Dan Codrean, iar Facultatea de Litere a Universității Babes-Bolyai de prodecanul Dorin Chira. De asemenea, Institutul Francez din Cluj-Napoca, partenerul activ al olimpiadei, a fost reprezentat de dVincent Henry, atașat de cooperare pentru limba franceză.

La olimpiadă participă elevi din țări membre OIF - Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România. Fiecare țară va participa cu un lot de şase candidați, trei elevi de la şcoli cu predare în regim normal și alţi trei de la instituţii de învăţământ cu predare în regim bilingv, care vor susţine o probă scrisă individuală şi una pe echipe.

Din lotul național al României face parte şi clujeanca Pop V. P. Marie Kristine, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu".

Premierea câștigătorilor va avea loc în data de 10 mai, de la ora 10:00, în sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor.

La olimpiadă sunt prezente unele personalități în domeniu, cum ar fi Chantal Moreno, reprezentantul Francophoniei pentru țările Europei Centrale și Orientale, Rennie Yotova, conferenţiar la Universitatea St. Clement d'Orhid din Sofia, Iulia Mateiu, preşedintele olimpiadei, şi Manuela Delia Anghel, inspector general limbi romanice.

Comenteaza