Premierul i-a cerut ministrului Educaţiei să rezolve "celebrul scandal al manualelor"

Premierul i-a cerut ministrului Educaţiei să rezolve
Premierul Mihai Tudose i-a cerut, joi, ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ca la începutul anului şcolar să nu mai existe "celebrul scandal al manualelor care nu sunt când începe anul", acesta dând asigurări că toate manualele vor fi gata până pe 11 septembrie.

"Domnule ministru Pop, credeţi că e vreo şansă să fim primul Guvern în ultimii 10 ani care să nu mai aibă pe 15 septembrie celebrul scandal al manualelor care nu sunt când începe anul?", i s-a adresat premierul Mihai Tudose ministrului Educaţiei, Marian Pop, la începutul şedinţei de joi a Executivului.

Ministrul Educaţiei, Marian Pop, a spus că tema manualelor este "prioritatea zero" a mandatului său.

"Avem în momentul de faţă licitaţia în desfăşurare... Exact astăzi (joi - n.r.) se încarcă pe platforma SEAP toate cele 1129 proiecte de manuale şcolare pentru clasa a cincea. În rest, toţi copii au retipărirea rezolvată. În 11 septembrie avem manualele la copii de clasa a cincea, pentru că discutăm de 151.950 de elevi care vor începe clasa a cinea pe noua programă şcolară. Evident, la începutul lunii august vom avea o consultare publică şi o întâlnire şi la nivelul Guvernului, pentru că atunci se va decide ce manual va merge la fiecare profesor din învăţământul preuniversitar. Avem bani inclusiv pentru formarea dascălilor pentru noile manuale şcolare, aşa că nu e nevoie la rectificarea bugetară pe acest capitol de sume suplimentare. Important e să ne mobilizăm la nivelul ministerului, lucru pe care îl vom face - în 11 septembrie, pentru prima dată, să avem manualele pe noile programe şcolare pe clasa a cincea care să nu uităm, de cinci ani au avut tot timpul probleme", a spus ministrul Pop.

"Pe 15 august am să vă rog să vă întâlniţi dvs singur cu cine doriţi. Este sărbătoare", a replicat Tudose.

Comenteaza