Peste 1.200 de olimpici, la Cluj pentru trei olimpiade naționale de limbi străine. Luni este prima zi

Peste 1.200 de olimpici, la Cluj pentru trei olimpiade naționale de limbi străine. Luni este prima zi

Cluj-Napoca este, timp de 5 zile, un centru al multilingvismului pentru cei peste 1.200 de elevi calificați la fazele naționale ale Olimpiadelor Naționale de limbi străine.

Clujul găzduiește fazele naționale ale Olimpiadelor Naționale de Limba Engleză, Franceză și Limbi romanice – Spaniolă, Italiană, Portugheză.

Cei mai mulți participanți sunt la ONLE – Olimpiada Națională de Limba engleză - 542 de elevi, la Olimpiada Națională de Limba franceză (ONLFR) participă 390 de elevi , iar la Olimpiada Națională de Limbi romanice (ONLR) 322 de elevi. Aproape o treime din ei (102) sunt calificați pe locurile suplimentare - ei vor susține probe fie la limba italiană, fie spaniolă, fie portugheză ca limbi romanice moderne, fie la limba italiană ca limba maternă, în acest an, scrie edupedu.ro

Care este programul olimpicilor

Luni, elevii susțin probele scrise din cadrul olimpiadelor. Este vorba de Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” pentru olimpiada de franceză, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” pentru olimpiada de engleză și Colegiul Național „George Barițiu” pentru limbile romanice – italiană, spaniolă, portugheză. Prânzul, conform programelor, va fi ținut luni tot la aceste licee, după probe, cel mai probabil în cantinele lor.

Marți este ziua în care sunt programate probele audio și orale, perioadă de câteva ore bune care este fragmentată în două de pauza de prânz, de asemenea ținut la liceele organizatoare. Marți seară ar trebui să fie publicate rezultatele inițiale, de la proba scrisă de luni și probele audio și orală.

Miercuri, olimpicii merg, câte aproximativ 300, la salina Turda, în excursie. În aceeași zi se pot depune și contestații pentru ca, seara, să fie afișate rezultatele finale. Pe baza lor, elevii sunt premiați joi la festivitate până în orele amiezii, pentru a putea apoi să se întoarcă acasă.

Comenteaza