Pentru Ministrul Educației cheltuielile cu redeschiderea școlilor „sunt lucruri fără sens”

Pentru Ministrul Educației cheltuielile cu redeschiderea școlilor „sunt lucruri fără sens”
| Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat că nu are un total al cheltuielilor pe care le implică măsurile impuse prin ordin de ministru pentru redeschiderea școlilor, acestea fiind "lucruri fără sens".

 „Sunt lucruri fără sens”, a răspuns Sorin Cîmpeanu întrebărilor unei jurnaliste la ședința publică de la minister, organizată joi în sistem de videoconferință cu inspectorii școlari județeni din România. 

Cîmpeanu a prezentat măsurile stabilite prin ordinul de ministru comun, după care a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Una dintre întrebări a fost despre impactul bugetar al acestora, despre cheltuielile pe care le implică toate măsurile solicitate școlilor.

"Care este impactul bugetar al acestui ordin cât investește Ministerul Educației în aceste măsuri?", a întrebat un reporter în cadrul conferinţei. "Care ordin, care măsuri?", a răspuns ministrul. "Ordinul cu aceste norme. Cât costă implementarea acestor măsuri în toate școlile din România?", a continuat reporterul. 

"Este foarte bună întrebarea dumneavoastră… Este foarte, foarte bună. Pot să vă spun că doar în privința stocurilor de măști, sunt 37 de milioane de măști achiziționate doar prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Ne putem interesa care este costul acestor măști… Sunt echipamente, spre exemplu, 60.000 de laptopuri care urmează să fie livrate, teoretic, începând cu 4 februarie, practic 12.000 de laptopuri prin programul ROSE au ajuns deja în inspectorate, să confirme colegii din inspectorate. Toate cele 8 loturi pentru achiziția acestor laptopuri totalizează 122,4 milioane de lei. Pot să vă fac un lung șir, dar nu știu dacă va fi relevant…", a fost răspunsul lui Cîmpeanu.

"O aproximație a totalului acestor cheltuieli, mă gândesc că v-ați pus pe foaie…", a continuat reporterul. "Nu, pentru că sunt lucruri fără sens", a replicat ministrul.

Reporterul a dorit să afle cum ar fi un lucru fără sens impactul bugetar al unui ordin de ministru, fiind vorba despre bani publici, iar Sorin Cîmpeanu a spus că Impactul bugetar al unui ordin de ministru nu se cere. "Dacă vreți să facem această teorie vă pun și eu întrebarea cât costă toate echipamentele televiziunilor de aici", a replicat ministrul, informează edupedu.ro

Comenteaza