Modificare: Excursiile pe banii părinților NU mai sunt interzise în săptămâna „Școala altfel”

Modificare: Excursiile pe banii părinților NU mai sunt interzise în săptămâna „Școala altfel”

Potrivit noii metodologii privind desfășurarea programului “Școala Altfel”, părinții pot plăti excursiile organizate în afara localității, dar este interzis ca elevii și profesorii să strângă fonduri. 

Noua metodologie privind desfășurarea programului “Școala Altfel” a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 11 octombrie. Documentul prevede că aceste excursii pot fi plătite prin Asociațiile de părinți, în cazul școlilor unde acestea sunt înființate.

În noul alineat introdus la articolul 6 al proiectului se precizează că – “Părinții pot decide să susțină financiar activitățile desfășurate în cadrul programului Școala Altfel prin Asociația de părinți cu personalitate juridică cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar sau pot face demersuri privind atragerea de resurse financiare extrabugetare. Este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau personalului din unitatea de învățământ în strângerea de fonduri de la părinți sau prin gestionarea de fonduri Asociației de părinți utilizate în derularea programului Școala Altfel”.

Anterior, proiectul inițial pus în dezbatere publică, preciza că “nu sunt permise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare”, arată Edupedu.ro.

Săptămâna „Școala altfel” are loc în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Comenteaza