Ministrul Educației: Trebuie schimbat orarul dacă se redeschid școlile

Ministrul Educației: Trebuie schimbat orarul dacă se redeschid școlile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că o decizie finală privind redeschiderea școlilor va fi luată în cursul zilei de marți.

Cîmpeanu a făcut precizări și cu privire la cele cinci categorii de elevi și profesori care vor continua să facă ore online chiar și în situația ipotetică în care școlile se vor deschide din 8 februarie. Ministrul spune că deși scenariul hibrid a fost eliminat, orele online vor fi grupate, acolo unde se impune. 

 Vor fi cinci situații în care elevii vor face cursuri hibrid sau online, a explicat Sorin Cîmpeanu. "Deși scenariul hibrid fusese eliminat, el va funcționa pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilități, care nu vor putea merge fizic în școli", a precizat Ministrul Educației. 

Acesta a mai spus în cadrul conferinței de presă că doar trei state membre UE, Germania, Danemarca și Portugalia nu au dechise grădinițele și școlile primare. 

Cele cinci categorii de profesori și elevi care vor face cursurile tot de acasă și dacă se deschid școlile

elevii care au vulnerabilități medicale
elevii care prezintă simptome de Covid
elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
profesorii cu vulnerabilități medicale
profesorii care prezintă simptome de Covid

”Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate. Acest lucru este valabil doar în ipoteza în care se va decide ca elevii să revină în școli din 8 februarie”, a mai spus Cîmpeanu. 

Ministrul Educației a oferit și un exemplu în acest sens. "Concret, profesorul de matematică ce are interdicție de a veni fizic la școală își va ține orele de matematică  grupate în aceeași zi a săptămânii, pentru a nu fi puși elevii în situația de a avea ora online de la 8 la 9 și apoi celelalte ore la școală", a explicat Sorin Cîmpeanu. 

 

Etichete
Comenteaza