Ministrul Educației, înainte de examenele de Evaluare Națională și BAC: Nu doar elevii din România fac meditații

Ministrul Educației, înainte de examenele de Evaluare Națională și BAC: Nu doar elevii din România fac meditații
| Foto: Edupedu.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a afirmat, miercuri, referindu-se la meditațiile la care apelează unii părinți, că acestea nu sunt specifice sistemului de învățământ românesc, fiind întâlnite peste tot.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a spus că pierderile educaţionale din perioada pandemiei sunt foarte mari. Referindu-se la meditaţiile la care sunt nevoiţi unii părinţi să apeleze, ministrul a precizat că acestea nu sunt specifice sistemului de învăţământ românesc, fiind întâlnite peste tot.

„Pierderile educaţionale au fost mari şi foarte mari. Pierderile educaţionale au fost neuniform distribuite, există această inechitate. Principala problemă a sistemului de învăţământ din România nu este performanţa, ci este inechitatea, este lipsa unui acces echitabil la un învăţământ de calitate. Aceste diferenţe au existat dintotdeauna, aceste diferenţe există şi în alte sisteme de învăţământ din lume, în toate sistemele de învăţământ din lume. Meditaţiile, să ştitţi, că nu sunt un atribut al sistemului de învăţământ din România, meditaţiile sunt peste tot, şi în Franţa, şi în Japonia, şi în Germania, deci meditaţiile există. Sunt foarte pragmatic în abordare, nu vreau să fiu ipocrit şi să spun că vom ajunge în momentul în care vom interzice părinţilor să consilideze pregătirea propriilor copii. Acest lucru este o absurditate şi nu se face niciunde în lume”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că soluţia o reprezintă meditaţiile organizate în şcoli, pe modelul orelor remediale.

„Ce putem face? Să venim din resursele statului, în paralel, cu meditaţii organizate sistemic, la nivelul şcolii. Avem aceste ore remediale, care funcţionează nu atât de bine pe cât ne-am dori, nu ne aşteptăm să recuperăm toate aceste pierderi suferite pe perioada de pandemie. Vom extinde acest program de ore remediale, atât în timp la nivelul anului şcolar următor şi sunt covins că va fi nevoie şi după anul şcolar 2021-2022 pentru că sunt pierderi foarte mari, nu trebuie să negăm acest aspect”, a mai spus ministrul. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza