Ministerul Educaţiei nu încurajează trecerea școlilor la "orarul de iarnă": "Orice MINUT de școală contează"

Ministerul Educaţiei nu încurajează trecerea școlilor la "orarul de iarnă": "Orice MINUT de școală contează"

Ministerul Educaţiei transmite că descurajează trecerea la "orarul de iarnă", după ce unele unităţi de învăţământ au redus durata orelor de curs şi a pauzelor.

Ministerul Educaţiei a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că descurajează practicile unităţilor de învăţământ care trec la ”orarul de iarnă” şi reduc durata orelor şi a pauzelor.
 
Potrivit sursei citate, în fundamentarea acestor decizii, şcolile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP, care prevede că, ”în situaţii speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs şi a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea inspectoratului şcolar”.
 
”Considerăm că, în condiţiile meteorologice pe care le putem observa cu toţii, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreţionară şi inadecvată. Date fiind pierderile în învăţare generate de perioada pandemiei, orice MINUT de şcoală contează”, se arată în comunicatul ministerului.

Reprezentanții Ministerului Educației precizează că au trimis inspectoratelor şcolare o adresă pe această temă:

”Am solicitat ca şcolile să fie susţinute să-şi păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea faţă de obiceiul trecerii la «programul de iarnă». Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii şi părinţii să susţină apelul pe care l-am lansat şi să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici şi acţiuni ce pot conduce la pierderi de învăţare”.
 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza