Advertorial În perioada 30 iulie – 3 august, absolvenții de gimnaziu se pot înscrie în programul Școala de Carte și Meserii, la Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj – Napoca

În perioada 30 iulie – 3 august, absolvenții de gimnaziu se pot înscrie în programul Școala de Carte și Meserii, la Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj – Napoca

Lidl România continuă, pentru al cincilea an consecutiv, să investească în formarea viitorilor profesioniști din domeniul retailului, prin susținerea programului de învățământ dual Școala de Carte și Meserii. Elevii care îşi doresc o carieră în domeniul comercial își pot depune candidatura la Colegiului Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, în perioada 30 iulie – 03 august 2021. Școala de Carte și Meserii le oferă posibilitatea elevilor clujeni de a se pregăti pentru meseria de comerciant – vânzător, pe care o pot practica încă din timpul studiilor în magazinele Lidl.

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care, pe o perioadă de trei ani, îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice. Proiectul a fost înființat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl România, alături de alți 4 parteneri, își propune să le ofere absolvenților de școală gimnazială posibilitatea de a realiza o carieră în domeniul retail.

Înscrierea la programul Școala de Carte și Meserii pentru orașul Cluj-Napoca se desfășoară în cadrul Colegiului Economic „Iulian Pop”, în perioada 30 iulie – 03 august. Ulterior etapei de înscriere, în intervalul 06 – 09 august, elevii au posibilitatea de a se întâlni cu reprezentanții companiilor, pentru ca Lidl, alături de parteneri, să formeze câte o clasă de comerciant-vânzător, pe care o vor susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară.

Este important de știut că, pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună, transport decontat și masă de prânz asigurată pe durată stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl. După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl din România.

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se adresează tuturor elevilor din Cluj-Napoca care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani. Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program.

Comenteaza