E oficial! Tichetele educaționale de 500 lei pot fi distribuite/ Pe ce pot fi cheltuiți banii

E oficial! Tichetele educaționale de 500 lei pot fi distribuite/ Pe ce pot fi cheltuiți banii
| Foto: Arhiva

Procedura prin care cardurile educaționale de 500 de lei vor ajunge la părinți a fost publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că, în cel mai scurt timp, părinţii vor putea ridica tichetele educaţionale în valoare de 500 de lei cu care vor putea cumpăra rechizite şi haine pentru şcoală.

"Avem proiecte importante în domeniul Educaţiei. Înţeleg că procedura privind tichetele educaţionale de 500 de lei a fost finalizată atât la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cât şi la Ministerul Educaţiei. Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinţi şi folosite pentru cumpărarea de rechizite şi îmbrăcăminte pentru şcoală", a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Școlile trebuie să distribuie tichetele sociale pentru sprijin educațional, în valoare de 500 de lei, în cel mult 5 zile lucrătoare de la primirea plicurilor de la Inspectoratul școlar județean.

Tichetele cu care se pot cumpăra rechizite și haine pentru elevi sunt așteptate de părinți încă din octombrie, însă acestea erau blocate pentru că nu au exista procedura specifică de distribuire.

Comenteaza