Deca: Avem toate fondurile necesare pentru ca şcolile să-şi continue activitatea normal

Deca: Avem toate fondurile necesare pentru ca şcolile să-şi continue activitatea normal

Ministrul Educației Ligia Deca afirmă că există toate fondurile necesare pentru ca şcolile să-şi continue activitatea normal la iarnă.

„Există o preocupare pentru a ne asigura că, în condiţii de iarnă, toate unităţile de învăţământ vor avea fondurile necesare pentru plata facturilor la utilităţi. Aş vrea să amintesc că aceste tarife la utilităţi pentru unităţile de învăţământ preuniversitar sunt plafonate la un nivel care, în mod normal, pe consumuri similare, nu ar trebui să permită creşterea facturilor” a afirmat Ligia Deca vineri, la finalul şedinţei de Guvern, răspunzând unei întrebări.

Aceasta a subliniat că dacă există probleme, este bine ca acestea să fie aduse în atenţia Guvernului şi a ministerului„ cât mai din timp”. 

„Am solicitat tuturor inspectorilor generali şi tuturor directorilor de şcoli, dacă previzionează probleme sp ni le spună din timp în aşa fel încât să-i putem ajuta, să nu ajungem în situaţii de tipul economiei de energie sau de gaz la şcoli. Nu este cazul. Avem toate fondurile necesare pentru ca şcolile să-şi continue activitatea normal”, adaugă ministrul Educaţiei.

Comenteaza