De aici ar trebui să înveţe biologie copiii noştri! Inima și ficatul sunt poziționate greșit în corp

De aici ar trebui să înveţe biologie copiii noştri! Inima și ficatul sunt poziționate greșit în corp

După manualul de Geografie, care "dau peste cap" harta ţării şi a lumii, şi cel de Biologie este o "catastrofă". Din aceste cărţi ar trebui să înveţe elevii de clasa a VI-a. 

Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-a sistemul de organe al omului. Vasele de sânge au când 160.000, când 96 000 de kilometri. Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului. Acestea sunt câteva dintre greșelile care apar în primul manual de Biologie de clasa a VI-a scos de editura Ministerului Educației. Disciplina are două manuale de la Editura Didactică și Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greșeli gramaticale, scrie hotnews.ro. 

Erori grosolane apar şi în manualul unic de Geografie: Turnu Măgurele din Teleormanul lui Dragnea este în locul Drobetei-Turnu Severin, o mare are numele greșit, un stat nu există. Ministerul Educației a cerut EDP să scoată din nou manualul, corectat. 

Nici Ministerul Educației, nici Editura Didactică și Pedagogică (EDP) nu au spus, până acum, care este valoarea fiecărui manual - pe disciplină în parte - scris de profesori, editat de EDP și printat la Monitorul Oficial, invocând existența unor clauze de confidențialitate. 

Comenteaza