Copiii simptomatici ai căror părinți nu acceptă testarea nu sunt primiți în şcoală cel puţin 14 zile

Copiii simptomatici ai căror părinți nu acceptă testarea nu sunt primiți în şcoală cel puţin 14 zile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că părinţii nu sunt obligaţi să completeze formularul de consimţământ privind testarea copiilor cu simptome specifice bolii COVID-19 la şcoală, dar, în cazul în care părintele nu acceptă testarea, elevul va sta acasă 14 zile.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la începerea semestrului 2. El trebuie să fie completat atunci când un elev are simptome specifice acestei boli. (...) Părintele nu este obligat să completeze acest formular. Nici un părinte nu este obligat, nu poate fi obligat. El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună să impună acest lucru”, a declarat ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus.

Ministrul a precizat că, dacă părinţii sunt de acord, testarea elevului care prezintă simptome se face gratuit în şcoală dacă aceasta este dotată cu un cabinet medical, iar dacă nu există cabinet medical, testarea va fi făcută de DSP. Testarea se va face de către personal medical calificat, în prezenţa părintelui. În cazul în care părinţii nu doresc testarea copilului, copilul nu mai revine în şcoală cel puţin 14 zile.

"Dacă nu este de acord, nu mai poate reveni în şcoală cel puţin o perioadă de 14 zile, ia legătura cu DSP-ul şi cu medicul de familie şi pentru a vedea care sunt paşii următori. Testarea elevilor se va face gratuit. E vorba de elevii care prezintă simptome și apoi colegii celui care a fost testat pozitiv”, a spus Sorin Cîmpeanu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza