Copiii din locuinţele fără curent electric, pot urmări lecțiile... la televizor. Cel puţin aşa crede ministrul Educaţiei

Copiii din locuinţele fără curent electric, pot urmări lecțiile... la televizor. Cel puţin aşa crede ministrul Educaţiei
| Foto: Mediafax

Ministrul Educației crede că elevii care nu au curent electric și nu pot participa la lecțiile online, ar putea să învețe de la... televizor.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a fost întrebată, la postul de televiziune Realitatea Plus, ce se întâmplă cu școlarii din zonele defavorizate care nu au încă acces la tabletele necesare educației online și nici la curent electric. 

"I-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă, deci nu au cum să se conecteze cu tableta la la internet?", a fost întrebarea jurnaliştilor.

Iar răspunsul ministrului Monica Anisie a sunat astfel: "Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii, în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul „Teleșcoala”, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale".

Baiul cel mai mare este acela că și televizoarele funcționează tot cu energie electrică. Iar programul "Teleşcoala" nu le vine la îndemână prea uşor celor care nu au curent electric.

Comenteaza